Verkoopprijs: 14,50 €
diameter x length x inner dia.
Bestellen

Stevige A kwaliteit EVA met buitendiameter 25mm en lengte 600mm speciaal voor het maken van lange grepen.

Verwerkingstips plaatsen onder reelhouder

Kies een diameter die krap over onderzijde blank past. Rond de blank af en/of schuur iets dunner als de wanddikte dit toelaat. Begin onder de reelhouder met het plaatsen van tapebandjes 25mm met ongeveer 5 mm tussenruimte. Tape op tot de EVA er gemakkelijk maar speling loos overheen past. Bij weinig wanddikte of als u dun wilt afdraaien kunt u beter de bandjes zonder tussenruimte plaatsen en een lengte stroken tape over de bandjes plaatsen zodat een egale ondergrond ontstaat.

Houd voor alle bandjes de zelfde draairichting aan! Ondersteun het hengeldeel en vul alle 5 mm tussenruimtes met watervaste constructielijm. Blijven roteren! Breng zeer weinig lijm aan op de tape en breng wat lijm aan in de EVA lengte. Plaats al roterend met de draairichting van de tape mee de lengte EVA. Verwijder overtollige lijm met spatel, mespunt en doekje met wasbenzine. De lijm zet uit dus verwijder weer als er lijm tevoorschijn komt. Na 12 uur zit de lengte muurvast en kan eventueel in model gedraaid worden.

alps juni 2011 klein (5) (Custom) alps juni 2011 klein (6) (Custom)

EVA is net als kurk prima in model te schuren met korrel 80/120/180/240 schuurpapier of schuurlinnen. Het materiaal kan naar eigen inzicht vorm gegeven, of eenvoudig op maat gesneden worden. Makkelijk is om de binnen diameter aan de grote kant te kiezen en uit te vullen met bandjes tape.

Misschien ook iets voor u